Nieuws

Christmas feelings met het VGF – olv Gerard Strootman

Deze CD is opgenomen in 1994 en bevat een aantal kerstsongs, door het koor, het kinderkoor en solisten, o.a. Liesbeth Blankespoor.  Alles begeleid door fantastisch mooie orkestarrangementen. De meeste nummers zijn Engelstalig. Ook het Van Gemerens Kinderkoor werkte hieraan mee. Luister en geniet! 

Fijne kerstdagen met elkaar! 

Susan van Gemeren

Christmas feelings

Kerst met het Van Gemerens Familiekoor


Kijk en luister naar het concert van 19 oktober 2019

Klik hieronder om de opname te bekijken:
opname-concert

Lees de reactie van Gerard op het concert. Wat vond jij ervan? Schrijf je reactie hieronder.

Lieve nichten en neven,

Hoe kan je (na een week nagenieten), zonder al te veel superlatieven te gebruiken een dankwoord schrijven over een onvergetelijke dag, die je qua emoties diep van binnen heeft geraakt! Want zó beleefde ik de zaterdag van 19 oktober, een majestueuze, eervolle en gezellige dag vol zingen en muziek, een concert met Eric als bedenker van het concert naar het format van de ‘De Beste Zangers’!
En ook de dirigent hiervan, afgewisseld door hartverwarmende woorden van begeleidende teksten door Gercoline.
Een avond waarin het koor getuigde van al die jaren eenheid, plezier in zingen, musiceren, repeteren, reizen naar optredens én concerten, maar óók om als familie dit allemaal mee te kunnen en mogen maken!
Zó is het!!

Tot slot: nogmaals hulde en dank aan alle neven en nichten die in welke vorm dan ook meewerkten aan deze onvergetelijke dag: dus het koor, de solisten, het kwartet, het orkest met Maarten als pianist en Henk (orgel), ‘de hapjesmakers’, de “bakker en de schenkers”… de ontvangst in de Simonstraatkerk, de technici Chris 1+2 voor foto’s, film, geluid en opnames (horen we nog van…) én de fantastische sfeer waarin deze muzikale ode zich afspeelde!! Verdere woorden schieten eigenlijk tekort dus sluit ik maar af met:
Nogmaals mijn onuitsprekelijke dank voor al die jaren musiceren en genieten, en…berg je muziek goed op!!

Hartelijke en lieve groet,
Gerard en Gerda.

Het Van Gemerens Familiekoor zingt…Gerard Strootman

Op 19 oktober zingt het van Gemerens Familiekoor voor de allerlaatste keer!

Dirigent Gerard Strootman is onlangs 80 jaar geworden. Het is mooi geweest. Samen blikken we terug op meer dan 50 jaar Van Gemerens Familiekoor met muziek van…Gerard Strootman!

Het concert vindt plaats in de Simonstraatkerk (GKV), Simonstraat 8 in Rotterdam. Route
Entree: gratis. Wel vragen we een bijdrage om de onkosten te dekken. Deze kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL73INGB0002508581 t.n.v. K. Vliegenthart.

Tijd concert: Van 17:00-18:30 uur
Kom na het concert op de gezellige Meet & Greet met het hele koor. U kunt Gerard dan meteen feliciteren met zijn 80e verjaardag! 

Mis het niet! 

Je hoeft je niet aan te melden. Wel is het handig als je je aanwezigheid kenbaar maakt via het evenement op Facebook. 

Heb je vragen?

Stuur een een berichtje naar susan@familiekoor.nl of bel Susan op 0653850541.

Concert Van Gemeren Familiekoor

 

 

Van de dirigent

Ruim veertig jaar het Van Gemerens Familiekoor dirigeren; een dankbaar onderwerp om over te schrijven. Zoveel herinneringen zijn er op te halen. Van de jongensdroom mijn brood te verdienen in de muziek…. tot een bus vol familie in de sloot tot…. 42 jaar afwisseling en muzikaal avontuur. Ooit schreef ik een versje (zoals Toon Hermans zijn gedichtjes zo mooi noemde) over wat een clown en een dirigent aan elkaar verbindt. Hier een klein stukje uit dit vers:

“Een clown treedt op in het circus en doet dat voor zijn werk. Maar ik, ik doe ’t voor mijn plezier en nog wel in de kerk. Een clown die heeft zijn pakkie en ik heb m’n muziek, maar verder is er geen verschil, we hebben allebei publiek.”

Lees nog veel meer blogs met herinneringen van onze dirigent Gerard Strootman

Jubileum Kerstconcert op 9 december in Klundert

In “De Stad Klundert” (voormalige RK kerk) 
Molenstraat 31 in Klundert

Kaarten á €12,50
– te koop bij Primera, Voorstraat 30 in Klundert
– te bestellen via internet: www.stichtingcultureelklundert.nl
– of te reserveren via email koen@vangemeren.com

Het concert begint om 16:00 uur.

Dirigent – Gerard Strootman 
Orgel – Henk Strootman
Vleugel – Ineke Bos-Strootman
Solisten – Liesbeth Blankespoor-Strootman, Eric Strootman en Stefanie Meijer

Toen Pieter van Gemeren en Jansje Lodders in het jaar 1890 in het huwelijk traden zullen zij niet hebben durven dromen dat dit huwelijk er de oorzaak van zou zijn dat ruim 126 jaar later hun geslacht 635 nakomelingen (bloedverwanten) zou tellen, waarvan er tot op vandaag nog 586 in leven zijn! Daarnaast 250 aanverwanten waarvan er inmiddels 29 overleden zijn.

Dus bestaat onze familie heden, 5 maart 2017, uit het respectabele aantal van 807 nazaten van Pieter en Jansje…!

In september 1967 werd er een familiereünie gehouden met zo’n 120 ooms, tantes, neven en nichten in de Salvatorkerk in Rotterdam en dat werd een fantastisch feest.
Film en geluidsopnames zijn daar getuige van!

Op 9 december 1967 werd, zoals wij allemaal wel weten, naar aanleiding van deze reünie het gouden huwelijksfeest van oom Koen van Gemeren gevierd in de Salvatorkerk, waar als verrassing die dag een concert werd gegeven voor het – kinderloos – bruidspaar, en dat door een ‘groepje’ zingende neven, nichten en musici waaruit het van Gemerens Familiekoor is ontstaan!
Inmiddels dus een halve eeuw geleden…

Reserveer nu kaarten voor het Jubileum Kerstconcert via koen@vangemeren.com

 

 

 

Plannen maken voor 50 jaar Van Gemerens Familiekoor!

Sinds ons concert in december zijn er nu bijna 10 maanden verstreken en steeds meer vraagt men zich af: wat gaat er nu op koorgebied gebeuren en zijn er nog ergens plannen of ideeën voor dit en/of volgend jaar!?

Op 17 oktober houden we een gezellige avond in de Berlagehof waar we het hele koor junioren en senioren mét eventuele aanhang dan verwachten!  Leuk, omdat we na maanden van ‘rust’ nogal het een en ander met elkaar hebben bij te kletsen. Óf dat leuk is!! In ieder geval gaan we dan ook nadenken over 2017, want dan bestaat het VGF bij leven en welzijn 50 jaar…!

Wat voor deze avond ook aardig is om te laten zien, is dat onze dirigent Gerard Strootman een zoekgeraakt DVDtje heeft gevonden met daarop de medley Zeeman, o Zeeman. Dit is een primeur, want het koor op zich heeft deze mooie en leuke opname nog nooit gezien. Deze medley is opgenomen in september 2006 in Willemstad en dat er dus neven en nichten op staan die inmiddels zijn overleden! Voor velen van ons hebben deze bijzonder leuke opnamen daarom dubbele waarde.

Hierbij een voorproefje…
https://www.muziekweb.nl/Link/KAX2670/Ik-hou-van-Holland-vol-2?TrackID=KAX2670-0006 Klik op nr. 6

 

Kerstconcert 2015

Op zaterdag 19 december 2015 gaf het Van Gemerens Familiekoor en orkest een feestelijk kerstconcert. Het was een gevarieerd programma van de mooiste internationale kerstsongs, afgewisseld door samenzang en instrumentale optredens. Solisten: Liesbeth Blankespoor-Strootman, Stefanie Meijer en Eric Strootman. Henk Strootman bespeelde het orgel en daarnaast is er een strijkorkest met 12 musici. Dirigent van het koor is Gerard Strootman. Het concert vond plaats in de Hoflaankerk in Rotterdam Kralingen.

We kijken terug op een mooi concert! Hieronder een fragment met het mannenkoor: