In memoriam ‘ome’ Gerard

Deze week ontvingen wij het verdrietige bericht dat onze grote inspirator en dirigent Gerard Strootman op 15 november is overleden op de leeftijd van 84 jaar. 50 jaar lang heeft hij het Van Gemerens Familiekoor gedirigeerd. Hij was er onlosmakelijk mee verbonden. 

Met veel liefde en bewogenheid denken we aan ‘ome Gerard’
Wat heeft hij veel betekend voor het koor. Het was misschien ook wel zijn levenswerk. In zijn ‘Muzikale souvenirs van een dirigent‘ vertelt Gerard over de vele belevenissen en optredens van het koor in binnen- en buitenland. 

Gerard was, samen met de ook al overleden Alice van der Meijde, de oprichter en grote drijvende kracht achter het familiekoor
Begonnen op een familiereünie in 1967 heeft hij dit koor meer dan 50 jaar tot vele hoogtepunten geleid. Muzikale hoogtepunten in de vorm van vele LP’s en CD’s, maar ook met de televisieoptredens en TV-specials. Met meer dan 60 neven en nichten staat het Van Gemerens Familiekoor te boek als het grootste familiekoor ter wereld. Ook dankzij de vele tripjes in binnen en buitenland was het koor een geweldige stimulans voor een hechte familieband en een alsmaar uitdijende familie. De Van Gemerens, Strootmannen, Van der Meijde’s en diverse andere takken hadden elkaar waarschijnlijk niet gekend zonder dit koor. 

Hier is een filmpje over het allereerste begin:

En in 2019 vierden we het 50-jarig jubileum van ons koor in Rotterdam
Het was ook meteen de laatste keer dat we hebben opgetreden. Samen met zoon Eric dirigeerde hij voor de allerlaatste keer.Wat een plezier hebben we gehad! De kerk was vol en met veel enthousiasme zongen we vele gouden krakers, zoals ‘Walk on’, ‘Heilig, heilig, heilig’, ‘de Family song’ en ‘Worthy is the lamb’. Lees ook het prachtige commentaar van Gerard in de post over het concert.

Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Gerda, de kinderen en kleinkinderen. Wat zal Gerard gemist worden! Hij blijft in onze herinnering als iemand met enorm veel energie, doorzettingsvermogen, diplomatie, muzikaliteit, vindingrijkheid en vooral geloof.

Bekijk hier de rouwkaart.

Hieronder kan je iets schrijven voor de familie. Zij zullen dat erg waarderen.